medi icon

Beroepsvaccinaties

Vaccineren op werk
geeft zekerheid

Ik ben werkgever en wil klant worden

Ik wil mijn vaccinatie inplannen

Gezonde werkomgeving
Minder kans op infecties
Landelijke dekking
ZORGPLICHT

Waarom zijn vaccinaties voor het werk belangrijk?

In sommige beroepen lopen medewerkers een verhoogd risico op (infectie)ziekten, zoals het Hepatitis B- en het griepvirus. Voor werkgevers is het van belang om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, zodat dit risico zoveel mogelijk wordt beperkt. In gesprek bepalen we welke vaccinatiemogelijkheden het beste aansluiten bij het risicoprofiel van uw bedrijf. Zo werken we samen aan een gezonde werkomgeving voor iedereen.

VOOR WERKGEVERS

Hoe werkt het?

Vaccinaties regelen voor werknemers is super eenvoudig. Als werkgever volg je de volgende stappen om het voor je werknemers te regelen.

Stuur ons een bericht
Wij geven inzicht in onze werkwijze en onze diensten en regelen een bedrijfsaccount.

Ontvang een meldcode

We verstrekken een unieke meldcode voor uw medewerkers.
Vul de meldcode in
Heeft u als werknemer een meldcode gekregen? Ga naar de website en plan een afspraak in.

Automatisch verwerking

De factuur gaat automatisch naar de werkgever.

Eigen p-dossier

Elke werknemer heeft toegang to het eigen dossier bij MediPrevent.

Wat klanten zeggen

Mediprevent is voor ons de partner op het gebied van preventieve gezondheidszorg. Wij zijn blij met deze samenwerking.
Rien-Jan de Bruijn Fysiotherapeut, Sport Medisch Centrum
75+ Onderwijsinstellingen vaste klant
30.000 Consulten per jaar
45.000 Vaccinaties per jaar

Het aanbod van vaccinatietrajecten

 

Hepatitis B

Bepaalde beroepen lopen groter risico

Hepatitis B is een zeer besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een virus en uiteindelijk leidt tot een ontsteking in de lever. Er zijn bepaalde beroepsgroepen zoals veiligheidsdiensten, de politie, de brandweer en medewerkers uit de zorg die een groter risico lopen op deze ziekte. Het vaccinatietraject tegen Hepatitis B bestaat uit drie injecties met tussenpozen van één en vijf maanden.

Gordelroos

In de ouderenzorg meer kans op besmetting

Gordelroos of herpes zoster is een besmettelijke infectieziekte die veroorzaakt wordt door het varicella zoster virus. Het virus wordt overgedragen door het vocht dat in de blaasjes zit en is zeer besmettelijk. Het treedt vooral op bij ouderen en mensen met verminderde weerstand. Het spreekt voor zich dat het voor mensen die in de ouderenzorg werken relevant is om een vaccinatie te overwegen.

DTP

In onhygienische situaties is bescherming tegen DTP aan te raden

De DTP vaccinatie beschermt tegen difterie, tetanus en polio. Vooral beroepen waarbij het risico op verontreinigende verwondingen bestaat, is een DTP vaccinatie aan te raden om te beschermen tegen tetanus. Voornamelijk riool- en laboratoria medewerkers lopen het risico om tetanus op te lopen.

riool_werkzaamheden_dtp
Kinkhoest

Werken met baby’s en peuters vraagt om extra bescherming

Kinkhoest is een besmettelijk ziekte die veroorzaakt wordt door een bacterie. In Nederland is vaccinatie tegen kinkhoest opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) dat start als baby’s 3 maanden zijn. Tussen geboorte en deze 3 maanden zijn baby’s dus ongeschermd. Kinkhoest wordt overgedragen door hoesten. Als je met baby’s of jonge kinderen werkt kan extra bescherming geen overbodige luxe zijn.

baby_werken_kinkhoest

Preventieve zorg ook voor de particuliere markt

Mediprevent bestaat al ruim 30 jaar en is deskundig op het gebied van vaccinaties, health checks en testafnames voor werkgevers en werknemers. Sinds 2002 leveren we ook diensten voor de particuliere markt. Bekijk hieronder ons aanbod.