medi icon

Griepvaccinaties

Een zorgzame
werkgever regelt het!

Ik ben werkgever en wil klant worden

Ik wil mijn griepprik plannen

Zonder medische indicatie
Klachtenvrij werken
Beschikbaar in heel NL
Vaccineren

Waarom is de griepprik belangrijk?

De term ‘griep’ wordt vaak al in de mond genomen wanneer iemand last heeft van een snotneus en loopt te hoesten. Toch is echte griep een stuk serieuzer dan zo’n verkoudheid. Griep wordt veroorzaakt door een griepvirus en kan in sommige gevallen ernstige schade berokkenen. Een manier om jezelf en je omgeving te beschermen tegen de griep is door middel van een griepprik.

griepprik
< 2% Ziekteverzuim door griep
> 45.000 Griepprikken per jaar
8,7 Klanttevredenheid

Wat is de griep precies?

Griep staat ook wel bekend als influenza. Er is een aantal symptomen waaraan je de griep kunt herkennen en duidelijk onderscheiden van een verkoudheid. De griep is besmettelijk en kan ernstige gevolgen hebben voor risicogroepen. Als werknemer is de griepprik dus het overwegen waard, ook als je geen medische indicatie hebt.

Symptomen van de griep

Je herkent een stevige griep onder meer aan deze meest voorkomende symptomen:

  • Koorts met koude rillingen
  • Hoofdpijn
  • Spierpijn
  • Droge hoest
  • Vermoeidheid

De meeste klachten van de griep zijn na twee tot zeven dagen weer verdwenen. Toch kan de nasleep ervan nog langer duren.

Risicogroepen

Mensen in onder andere de volgende risicogroepen lopen risico op ernstige klachten als gevolg van de griep:

  • Mensen met long- en hartziekten
  • Mensen met suikerziekte
  • Mensen met chronische darmaandoeningen
  • Mensen ouder dan 60 jaar

Mensen in deze risicogroepen krijgen jaarlijks een griepprik. Hiermee zijn ze ongeveer een half jaar gevaccineerd tegen het influenzavirus. Mensen in risicogroepen krijgen de griepprik gratis. Toch geeft slechts 58% gehoor aan de jaarlijkse oproep voor het halen van de griepvaccinatie.

Griepprik

Aan wie bevelen wij de griepprik aan?

Wij geven aan iedereen die het wil een griepvaccinatie, ongeacht of je tot een risicogroep behoort of niet. Wij verstrekken de griepprik via werkgevers, die daarvoor een afspraak kunnen maken. Vragen over de vaccinatie of hoe je de griepprik kunt aanbieden als werkgever? Neem gerust contact op met ons op.

Waarom de griepvaccinatie als je niet in een risicogroep zit?

Zeker op de werkvloer is een veilig gevoel belangrijk. Door collectief te vaccineren tegen de griep, verhoog je de groepsimmuniteit. Hiermee zijn alle werknemers, klanten en andere stakeholders die op kantoor komen beter beschermd tegen het griepvirus. Zeker in tijden van Covid is het belangrijk dat mensen klachtenvrij op kantoor komen, zelfs als ze ook voor dat virus een vaccinatie hebben gehaald. Daarom draagt de griepvaccinatie bij aan een veiligere werkomgeving.

 

Bijwerkingen van de griepprik

Net als vrijwel elke vaccinatie kunnen ook bij de griepprik bijwerkingen optreden. Zo kan er roodheid optreden op de injectieplaats en kunnen mensen lichte koorts krijgen. Je kunt geen griep krijgen van de griepvaccinatie.

Wat klanten zeggen

Fijne samenwerking met Mediprevent, ook in adhoc situaties, waarbij snelheid en betrouwbaarheid van groot belang is.
Pascalle Terriér Pré Wonen
VOOR WERKGEVERS

Hoe werkt het?

Werkgevers geven hun werknemers heel eenvoudig de gelegenheid om zich te vaccineren tegen de griep, door de volgende stappen te volgen.

Stuur ons een bericht
Wij geven inzicht in onze werkwijze en onze diensten en regelen een bedrijfsaccount.

Ontvang een meldcode

We verstrekken een unieke meldcode voor uw medewerkers.
Vul de meldcode in
Heb je als werknemer een meldcode gekregen? Ga naar de website en plan een afspraak.

Automatisch verwerking

De factuur gaat automatisch naar de werkgever.

Eigen p-dossier

Elke werknemer heeft toegang to het eigen dossier bij MediPrevent.

Nog vragen over de griepprik?

 

Is een griepprik betrouwbaar?

De griepprik is de beste bescherming tegen griep en de ernstige gevolgen daarvan. De griepprik verkleint de kans dat je griep krijgt. Als je na een griepprik toch griep krijgt, ben je er meestal minder ziek van. De kans dat je een bijkomende ziekte krijgt, zoals een longontsteking, is kleiner.

Ik behoor tot de risicogroep, kan ik beter via mijn huisarts een griepprik regelen?

Ja, in principe wel. Als je bij de huisarts bekend bent als een persoon die behoort tot het door het RIVM bepaalde risicoprofiel, dan krijg je automatisch een uitnodiging via je huisarts. De griepprik via de huisarts is gratis. Wordt je niet door de huisarts uitgenodigd voor de griepprik dan kun je het via je werkgever bij ons regelen.

Hoe lang biedt een griepprik bescherming?

Een griepprik biedt alleen bescherming tegen een griepuitbraak in het betreffende jaar. Dat komt omdat de influenzavirussen elk jaar weer anders zijn. De griepprik beschermt na 2 weken. Iemand die de griepprik heeft gehad, kan soms toch griep krijgen. Er zijn dan meestal wel minder klachten. Op deze pagina van het RIVM vind je meer informatie over griep.

Waar en wanneer kan ik een afspraak plannen?

We hebben 20+ vestigingen in Nederland waar je een afspraak kunt plannen. Je bent dus niet gebonden om dit te doen in de plaats van jouw werkgever. Met een meldcode maak je een afspraak via de afspraakmodule op deze pagina. Je selecteert een tijdstip en plaats die het beste voor jou uitkomt.

Mijn werkgever biedt mij deze dienst niet aan, welke andere mogelijkheden heb ik?

We geven je een paar tips op deze pagina.

Is de verpleging of arts die mij een griepprik geeft betrouwbaar?

Al onze verpleegkundigen zijn BIG-geregistreerd en staan onder toezicht van een gespecialiseerde arts die beschikbaar is voor vragen en calamiteiten.

Wat kost een griepprik?

Voor de werknemer brengt het geen kosten met zich mee. De werkgever ontvangt automatisch een factuur voor een geplande griepprik als de meldcode door een werknemer is gebruikt. Voor vragen over een vaccinatietraject kan de werkgever contact opnemen met Sales.

Preventieve zorg ook voor de particuliere markt

Mediprevent bestaat al ruim 30 jaar en is deskundig op het gebied van vaccinaties, health checks en testafnames voor werkgevers en werknemers. Sinds 2002 leveren we ook diensten voor de particuliere markt. Bekijk hieronder ons aanbod.