medi icon

Mediprevent koopt 5000 extra griepprikken vanwege grote vraag naar griepvaccinaties

griepprik

Het ministerie van Volksgezondheid heeft voor het komende griepseizoen 600.000 griepprikken meer besteld dan in het coronajaar 2020. Toen waren al fors meer prikken besteld vanwege een verwachte hogere opkomst, maar ontstonden alsnog tekorten. Enkele doelgroepen werden destijds gevraagd om afstand te doen van hun prik. Als preventieve zorgverlener bereidt ook Mediprevent zich voor op de extra vraag via werkgevers.

 

Joris Hoogenbosch van Mediprevent vertelt: “We zien dat sinds de uitbraak van de coronapandemie er meer bewustzijn is ontstaan bij werkgevers om hun zorgplicht invulling te geven voor klachtenvrij werken. Medewerkers geven aan hier meer behoefte aan te hebben, mede uit angst voor besmetting met de delta variant. Omdat mensen het lastig vinden om elkaar vragen te stellen over ziekteverschijnselen op het werk, vinden veel medewerkers het een geruststelling dat ze extra beschermd zijn. Niet alleen voor corona, maar ook voor de griep, omdat hiermee het gezond kunnen werken aanzienlijk toeneemt.”

 

Volgens het ministerie zijn dit jaar naar verwachting voldoende griepprikken ingeslagen, “conform de richtlijnen van de WHO”. Toch is lang niet zeker of zo veel prikken uiteindelijk nodig zijn. Vorig jaar werden bepaalde doelgroepen gevraagd om hun griepprik niet op te halen, omdat er tekorten werden gevreesd. “Door zelf over extra griepvaccins te beschikken kunnen wij nu goed inspelen op de extra vraag die we via werkgevers dit jaar gaan verwachten”.

 

Alle extra prikken kunnen in een volgend jaar niet meer worden ingezet. De samenstelling van het griepvaccin wordt ieder jaar afgestemd op de actuele situatie, want griepvirussen hebben de eigenschap heel snel te muteren. “Wij zullen in september dan ook met een extra communicatiecampagne naar werkgevers beginnen, om de griepprik via hun werknemers tijdig bij ons te regelen. In de wintermaanden is de kans op besmetting het hoogst dus we willen in het najaar een grote slag maken”, aldus Hoogenbosch.

 

Werkgevers die de griepprik voor hun werknemers via Mediprevent regelen, krijgen een unieke meldcode waarmee hun werknemers door heel Nederland op een voor hun gewenst tijdstip en locatie een vaccinatie-afspraak kunnen plannen. Medewerkers krijgen bovendien toegang tot een eigen P-dossier met hierin hun vaccinatie-gegevens.

 

Meer weten?

 

Wil je meer informatie over hoe Medi Prevent jouw organisatie helpt bij het gezond blijven werken? Neem dan contact op met Thekla Oosterhof, mailto:thekla@mediprevent.nl

 

Meer lezen over griepprikken?
https://www.nu.nl/binnenland/6151048/fors-meer-griepprikken-ingekocht-dan-vorig-jaar-om-extra-opkomst-aan-te-kunnen.html

 

Heb je vragen over vaccineren tegen griep?

Neem contact op Meer informatie