Ik heb een meldcode voor de griepprik

Jouw werkgever heeft een meldcode aan je verstrekt om jou in de gelegenheid te stellen een griepprik te plannen. Dat is mooi! Je beschermt jezelf en ook jouw directe collega’s er mee!

medi icon
Gezonde werkplek
Minder ziekteverzuim
Landelijke dekking
HOE EN WAT

Waarom jouw werkgever je heeft aangemeld?

Jouw werkgever heeft een zorgplicht om een gezonde werkomgeving aan te bieden voor al haar werknemers. Het klachtenvrij kunnen werken is voor veel medewerkers prettig en voorkomt besmetting met het griepvirus. Mensen die tot de risicogroep behoren worden al opgeroepen voor de griepprik door hun huisarts. Als je niet wordt opgeroepen mag je ook tegen betaling gevaccineerd worden. Jouw werkgever is bereid om die kosten voor je te dragen. Zo bescherm je niet alleen jezelf maar ook collega’s die wel tot de risicogroep behoren.

griepprik

Meer informatie over de griepprik

 

Is een griepprik betrouwbaar?

De griepprik is de beste bescherming tegen griep en de ernstige gevolgen daarvan. De griepprik verkleint de kans dat je griep krijgt. Als je na een griepprik toch griep krijgt, ben je er meestal minder ziek van. De kans dat je een bijkomende ziekte krijgt, zoals een longontsteking, is kleiner.

Ik behoor tot de risicogroep, kan ik beter via mijn huisarts een griepprik regelen?

Ja, als je bij de huisarts bekend bent als een persoon die behoort tot het door het RIVM bepaalde risicoprofiel, dan krijg je automatisch een uitnodiging via je huisarts. De griepprik via de huisarts is gratis. Wordt je niet door de huisarts uitgenodigd voor de griepprik dan kun je het via je werkgever bij ons regelen.

Hoe lang biedt een griepprik bescherming?

Een griepprik biedt alleen bescherming tegen een griepuitbraak in het betreffende jaar. Dat komt omdat de influenzavirussen elk jaar weer anders zijn. De griepprik beschermt na 2 weken. Iemand die de griepprik heeft gehad, kan soms toch griep krijgen. Er zijn dan meestal wel minder klachten. Op deze pagina van het RIVM vind je meer informatie over griep.

Waar en wanneer kan ik een afspraak plannen?

We hebben 20+ vestigingen in Nederland waar je een afspraak kunt plannen. Je bent dus niet gebonden om dit te doen in de plaats van jouw werkgever. Met een meldcode maak je een afspraak via de afspraakmodule op deze pagina. Je selecteert een tijdstip en plaats die het beste voor jou uitkomt.

Is de verpleging of arts die mij een griepprik geeft betrouwbaar?

Al onze verpleegkundigen zijn BIG-geregistreerd en staan onder toezicht van een gespecialiseerde arts die beschikbaar is voor vragen en calamiteiten.

Wat kost een griepprik?

Voor jou als werknemer brengt het geen kosten met zich mee. Jouw werkgever ontvangt automatisch een factuur voor de door jou geplande griepprik als je daarbij de meldcode gebruikt die door jouw werkgever is verstrekt.

Griepprikken via Mediprevent

We kunnen het ons voorstellen dat je meer wil weten over onze dienstverlening op het gebied van griepvaccinaties. Deze dienst wordt door jouw werkgever aangeboden via ons bedrijf Mediprevent. Wij zijn al ruim 30 jaar specialist op het gebied van vaccineren, healthchecks en bloedonderzoeken.

Griepprik
Bekijk onze informatieve pagina over onze griepprik dienst voor werkgevers en werknemers.