Sportkeuringen

Mede gezien de aandacht die er de laatste tijd in de media is voor acute hartdood tijdens of vlak na het sporten, is er door MediPrevent de Cardiovasculaire screening ontwikkeld die kan helpen te bepalen of men een mogelijk verhoogd risico loopt op acute hartdood bij sportieve activiteiten.
Sporten/bewegen is goed voor uw gezondheid, het werkt ontspannend en is ook leuk om te doen. Als men graag sport is het echter wel van belang dat men zich regelmatig afvraagt of men met het oog op de gezondheid op een verantwoorde wijze bezig is met deze sportieve activiteiten.
Het is nu mogelijk om dit met behulp van de Cardiovasculaire screening te testen. Deze Cardiovasculaire screening wordt tevens aanbevolen door de Werkgroep “Cardiovasculaire screening en Sport” (een werkgroep samengesteld uit o.a. cardiologen en sportartsen) en kan desgewenst worden uitgebreid met een uitgebreide inspanningstest.
Behalve voor deze screening kunt u ook uitstekend bij ons terecht voor de medische keuring voor uw Racelicentie (KNAF) en Parachute-springen.