Coronatesten

In december 2019 brak het coronavirus uit in China. Nadien heeft het zich verspreid over de rest van de wereld en grote impact op de maatschappij. Om uw werknemers gerust te stellen in deze hectische coronaperiode en de kans op verspreiding van het coronavirus binnen uw organisatie te minimaliseren, kunt u voor uw organisatie bij ons coronatesten afnemen. Wij bieden drie soorten coronatesten aan; de sneltesten, de PCR testen en de serologie testen.

Onze testen zijn goedgekeurd door het Robert Koch-Instituut, een onafhankelijke, hogere, federale autoriteit voor infectieziekten en niet-overdraagbare ziekten, vergelijkbaar met het RIVM in Nederland.

Sneltesten

PCR testen

Serologie testen

Binnen 20 minuten de uitslag van de test.

Doorgaans binnen 24 uur de uitslag van de test. Wij bieden tevens de garantie dat u de uitslag uiterlijk binnen 48 uur ontvangt.

Binnen 72 uur de uitslag van de test.

Meet een actieve besmetting: is er nu een besmetting met het coronavirus.

Meet een actieve besmetting: is er nu een besmetting met het coronavirus.

Meet immuniteit: is er in het verleden een besmetting geweest met het coronavirus.

Testen is alleen mogelijk met klachten.

Testen is mogelijk met en zonder klachten.

De test kan 14 dagen na het optreden van coronasymptomen worden uitgevoerd.

De sneltesten zijn voorzien van een CE keurmerk en goedgekeurd door de World Health Organization en de EU.

De analyse vindt plaats in ons RIVM goedgekeurde laboratorium.

De analyse vindt plaats in ons RIVM goedgekeurde laboratorium.

Bij een negatieve uitslag ontvangt u een corona vrij verklaring.

De sneltesten

Met trots mogen wij zeggen dat de sneltest die wij gebruiken een van de twee goedgekeurde testen in Nederland is. Wij maken gebruik van de Panbio COVID-19 sneltest, ook wel de antigeentest genoemd. Met de sneltest kan binnen een 20 minuten gemeten worden of de betreffende persoon bepaalde viruseiwitten (antigenen) in het lichaam heeft die op het coronavirus (SARS-CoV-2) wijzen.

Sinds 6 november 2020 is een negatieve uitslag van de sneltest een garantie (mits de test is afgenomen op het moment dat de betreffende persoon klachten ervoer en niet voldoet aan de onderstaande risicogroepen) voor een daadwerkelijke afwezigheid van besmetting. Zie hiervoor het volgende bericht van de NOS.

Wanneer de aanwezigheid van het coronavirus wordt vastgesteld tijdens de sneltest, dan kan er tevens met zekerheid gesteld worden dat de betreffende persoon besmet is met het coronavirus. Om die reden is er bij zowel een positieve als een negatieve uitslag van de sneltest geen aanvullende PCR test nodig. Hier op zijn twee uitzonderingen:

  • Ernstig zieke personen, alsmede personen ouder dan 70 jaar, en personen met een ernstige medische aandoening, dienen een aanvullende PCR test doen wanneer de uitslag van de sneltest negatief is.
  • Zorgmedewerkers en mantelzorgers dienen eveneens een aanvullende PCR test te doen als de sneltest een negatieve uitslag geeft.

De PCR testen

Bij de PCR test, ook wel moleculaire- of swabtest genoemd, neemt een van onze verpleegkundigen of doktersassistenten met een wattenstaafje wat slijm uit de keel en neus. Dit wordt vervolgens in het laboratorium geanalyseerd op het coronavirus. De test meet de actieve virusstoffen die de mogelijke besmetting bepalen. Met de PCR test kan worden vastgesteld of de betreffende persoon op dit moment het coronavirus heeft.

De uitslag van de PCR test ontvangt u doorgaans binnen 24 uur. Wij bieden daarnaast de garantie dat u de uitslag uiterlijk binnen 48 uur ontvangt. Mocht u de uitslag niet binnen deze 48 uur hebben ontvangen, dan worden de kosten voor de coronatest gecrediteerd.

De serologie testen

De serologietest wordt ook wel de antistoftest of de Anti-SARS-CoV-2-ELISA test genoemd. Bij deze test wordt er bloed afgenomen door een van onze BIG-geregistreerde verpleegkundigen. Het bloed wordt onderzocht op corona antistoffen.

Er zijn drie soorten antistoffen die worden geanalyseerd: de antistoffen IgM, IgA en IgG. IgM is de eerst geproduceerde antistof. Wanneer deze antistof wordt aangetroffen in het bloed, is er sprake van een actieve besmetting. De IgA antistoffen volgen een aantal dagen later wanneer het lichaam tegen het virus leert vechten. Na een aantal weken kan de antistof IgG ontstaan. Zodra IgG in het bloed is terug te vinden, is er immuniteit ontwikkeld tegen het virus. De serologie test meet zo of er immuniteit is ontwikkeld tegen het coronavirus door een eerdere besmetting.

Wij verzorgen testmogelijkheden op maat

Wij bieden verschillende mogelijkheden om de gezondheid van uw personeel middels een coronatest te laten controleren. Onderstaand treft u de drie varianten aan waarin de testen worden aangeboden.

Testen op onze eigen locaties

Indien u als bedrijf of instelling een samenwerking aan wilt gaan met Medi Prevent, dan maken wij voor u een specifieke meldcode aan. Daarmee kunt u als bedrijf de medewerker(s) aanmelden die voor een test in aanmerking komen en zij kunnen zich tijdens de coronatest-spreekuren laten testen op één van onze vestigingen.

We hebben door het hele land vestigingen waar uw medewerkers zich kunnen laten testen.

Testen op locatie

Vanaf 25 testen is het mogelijk om de testen bij uw organisatie op locatie af te nemen. In dat geval zorgen wij dat één van onze medewerkers op het afgesproken tijdstip aanwezig is om de testen af te nemen. Deze dienst wordt veelal afgenomen door grote bedrijven en instellingen, of organisaties die in het kader van goed werkgeverschap periodiek de gezondheid van alle medewerkers wil laten controleren.

Inrichten teststraat

Medi Prevent heeft in samenwerking met diverse bedrijfsverenigingen een teststraat ingericht. De aangesloten bedrijven verzekeren zich daarmee van het altijd beschikbaar hebben van voldoende testcapaciteit. Deze teststraat is naar wens zes of zelfs zeven dagen per week een aantal uur geopend, om de medewerkers van alle bij de bedrijfsvereniging aangesloten organisaties waar nodig te testen. Door deze gezamenlijke aanpak is vaak ook een voordeel in de kosten te realiseren.

COVID vrij verklaring

De corona vrij verklaring (COVID-19 vrij verklaring) geven wij standaard af bij een negatieve uitslag van de PCR test. Reist u voor zaken naar het buitenland? Dan bestaat de kans dat een corona vrij verklaring vereist is om het betreffende land in te komen. Ook voor veel medewerkers uit de vleesindustrie, installatiebranche en marine- en offshore bedrijven is zo’n verklaring nodig om aan het werk te mogen.

Onze corona vrij verklaring ontvangt u in het Engels en Nederlands en is ondertekend door een van onze artsen.

Particuliere coronatest

Wilt u zich particulier laten testen? Dit is mogelijk via onze dochteronderneming Vaccinaties Op Reis. Via de website kunt u een afspraak inplannen.

Laat u verder informeren over onze zorg voor uw medewerkers

Heeft u vragen of opmerkingen, of u wenst een samenwerking aan te gaan met Medi Prevent? Neem contact op met ons en laat u informeren over de mogelijkheden, per mail op sales@mediprevent.nl of telefoon 023 524 7979.

Aanvullend heeft u de mogelijkheid om een brochure over de sneltesten te ontvangen. Wanneer u ons mailt op bovenstaand e-mailadres met het verzoek om de brochure te ontvangen, sturen wij deze vrijblijvend naar u op.

Accountmanager
Jacqueline Kant