Controle Hart- Bloedvaten

Een medische doorbraak op het gebied van onderzoek naar- en preventie van- hart- en vaatziekten (HVZ) is de introductie van de Arteriograph in Nederland; Hiermee is het nu eindelijk mogelijk om slagaderverkalking en bloedvatvernauwing (Atherosclerose) van hart- en bloedvaten in een zeer vroeg stadium op te sporen en een mogelijk hartinfarct te voorkomen.

Atherosclerose is een verouderingsproces van hart- en bloedvaten wat al begint vanaf het twintigste levensjaar!
Atherosclerose is de veroorzaker van o.a. het hartinfarct en herseninfarct (beroerte), waaraan jaarlijks in nederland 40.000 mensen overlijden! De oorzaak van atherosclerose is niet precies bekend. Wel is duidelijk dat de aanwezigheid van risicofactoren zoals roken, verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte, overgewicht, suikerziekte en erfelijke aanleg, atherosclerose aanzienlijk versnellen.

Een goede reden om u te laten controleren ?
Het schadeproces Atherosclerose is aanzienlijk af te remmen en kan zich bij vroege ontdekkking zelfs grotendeels herstellen! Met vroege ontdekking is dus pure gezondheidswinst te behalen. Ook werkgevers hebben er belang bij het onderzoek aan te bieden aan hun medewerkers, zeker als men zich bedenkt dat momenteel in ons land ongeveer een miljoen mensen leiden aan hart- en vaatziekten. Rekent u dit eens door aan het aantal medewerkers in uw organisatie!
Particulieren zijn welkom op onze hoofdvestiging in Haarlem. Voor grotere groepen werknemers kan het Arteriograph onderzoek ook op de bedrijfslocatie plaats vinden.De meetmethode is enigszins vergelijkbaar met een uitgebreide bloeddrukmeting en is dus pijnloos, risicoloos en niet belastend.

Tot slot willen wij u er op wijzen dat een aantal Zorgverzekeraars op basis van een aanvullende dan wel collectieve Zorgverzekering de kosten van preventief hart- vaatonderzoek soms geheel of gedeeltelijk vergoeden.